Sieraden en voorwerpen
Uit alle edelmetalen
Eigen ontwerpen
Met of zonder uw inbreng
Prachtige creaties op maat
Vakmanschap en toewijding

Tips

Het onderhoud van sieraden

Sieraden zijn er om gedragen te worden. Alleen dan onderstrepen ze de persoonlijke stijl en smaak van de drager en gaan ze leven. In het dragen verliezen sommige sieraden iets van hun schittering, terwijl andere er juist meer van gaan glanzen. Ringen en armbanden zijn bijvoorbeeld krasgevoeliger dan colliers en broches.

Goud en zilver

Gouden sieraden blijven mooi als ze af en toe in een zeepsopje (bijvoorbeeld van groene Dreft) gaan. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een flanellen doek.

Zilveren sieraden kunnen op dezelfde manier worden behandeld als gouden sieraden, eventueel opwrijven met een zilverpoetsdoek. Zilver kan door zwavelverbindingen makkelijk zwart worden. Vermijd zwavelhoudende substanties en chloor.

Parels

Parels leven op als ze zoveel mogelijk op de huid worden gedragen. Huidvet beschermt de parel en verhoogt de glans, het lijkt of ze er door worden gepolijst. Helaas zijn er ook stoffen die de typische, zachte parelglans verminderen. Zuren zijn hier een voorbeeld van, maar ook transpiratie, cosmetica, haarlak en parfum.

Neem parels, na het dragen, af met een vochtige doek (schoon, lauwwarm water) dan blijven ze mooi en glanzen ze weer als vanouds.

Laat uw sieraden tenminste een keer per jaar door uw edelsmid nakijken. Hij controleert het sieraad op losse stenen en slijtage. Meestal krijgt het sieraad dan gelijk een professionele schoonmaakbeurt.